Verejná súťaž o návrh umeleckého dizajnu trupu novej MSC Euribia

Lodná spoločnosť MSC Cruises vyhlasuje jedinečnú verejnú súťaž pre umelcov a dizajnérov na celom svete, ktorí milujú more, aby navrhli umelecké dielo pre trup svojej novej lode, ktorá bude brázdiť modré moria zeleným spôsobom.

Nová loď MSC Euribia je pomenovaná po bohyni Eurybia z antickej gréckej mytológie, ktorá využívala vetry, počasie a súhvezdia na ovládanie morí. 
Na zdôraznenie významu svojho mena ako aj ekologického záväzku spoločnosti MSC Cruises, umelecká dekorácia trupu MSC Euribia má počas svojich plavieb celému svetu komunikovať dôležitosť morského ekosystému.
Modrá je farbou ďalekých horizontov a nekonečných objavov, no práve zelená vedie k lepšej, udržateľnej budúcnosti pre nás všetkých. Návrh dizajnu má byť preto inšpirovaný morským ekosystémom, ktorý táto loď bude pomáhať zachovať.

Ak teda máte umelecké sklony, využite túto jedinečnú príležitosť a zúčastnite sa tejto výnimočnej príležitosti! Svoj návrh môžete do 20.12.2021 poslať cez túto webovú stránku: https://www.talenthouse.com/i/Create-a-design-for-the-hull-of-MSC-Euribia-cruise-ship

Vybraný umelec získa významnú finančnú odmenu, ale čo je dôležitejšie, trup lode sa stane jedinečným, kolosálnym umeleckým dielom, ktoré prenesie jeho umenie do celého sveta, keď bude na lodi MSC Euribia brázdiť šíre moria a oceány v budúcich desaťročiach.


Zdroj: YouTube, oficiálny kanál spoločnosti MSC Cruises

Nová loď MSC Euribia  v skratke

Výletná loď MSC Euribia bude v poradí už 16. loďou flotily rozrastajúcej sa lodnej spoločnosti MSC Cruises; a bude zároveň treťou a poslednou z triedy Meraviglia Plus, po starších sestrách MSC Grandiosa (2019) a MSC Virtuosa (2021). Momentálne vo výstavbe vo francúzskych lodeniciach Chantiers de l’Atlantique v Saint-Nazaire, očakávaný termín jej odovzdania je jún 2023.

MSC Euribia bude mať tonáž 181 541 ton, dĺžku 331 metrov, 18 palúb a 2421 kajút pre 4810 cestujúcich (maximálne obsadenie 6334), o ktorých sa bude starať 1704-členná posádka.
Jej LNG pohon a ostatné technické charakteristiky sú pokračovaním úsilia spoločnosti smerovať k optimálnej enviromentálnej udržateľnosti.


Zdroj: YouTube, oficiálny kanál spoločnosti MSC Cruises

Späť do blogu